Posilnené stanice RZP sa vo Vranovskom okrese osvedčili

12.09.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 12. septembra (TASR) - Tri stanice rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) zriadené podľa príslušného zákona sa podľa pacientov zo 78-tisícovej spá...
Vranov nad Topľou 12. septembra (TASR) - Tri stanice rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) zriadené podľa príslušného zákona sa podľa pacientov zo 78-tisícovej spádovej oblasti Vranovského okresu osvedčili.

K RZP vo Vranove nad Topľou pribudli dva nové body - v Hanušovciach nad Topľou a Novej Kelči. \"Táto udalosť, s ktorou sme začali od 1. apríla, skvalitnila zdravotnú pomoc pre občanov, jej dostupnosť sa určite zvýšila, sú dodržiavané časové limity určené - do 15 minút je schopná naša posádka ísť do ktoréhokoľvek bodu v okrese Vranov nad Topľou, \" uviedol pre TASR riaditeľ vranovskej nemocnice s poliklinikou Juraj Kuročka. Dodal, že spomínané služby si vyžiadali iba navŕšenie počtu stredne-zdravotníckych pracovníkov, ktorí pôsobili dva roky na oddelení urgentnej medicíny, a vodičov so špeciálnym kurzom.
NsP vo Vranove nad Topľou dostala jedno sanitné vozidlo RZP od ministerstva vnútra v jeseni minulého roka a ostatné tri vozidlá dovybavila z vlastných zdrojov tak, aby spå ňali požadované kritériá a aby mohli fungovať ako vozidlá RZP.
 

Vyberte región

mark